Una de les col.leccions més atípiques dels Museu Arqueològic Comarcal (MACB) són els collarets de petxines marines de la cova del Reclau Viver (Serinyà), que pertanyen a la cultura solutriana (18.000-15.000 a.C.) del Paleolític Superior.
Varen ser recuperats entre els anys 1944-1946, durant les excavacions de Josep Ma.Corominas i Planellas dels nivells paleolítics del corredor de l’esmentada cova del Reclau Viver.Donada la gran quantitat de denes trobades s’ha especulat sobre si es tractava d’ofrenes mortuòries, però no hi ha evidències segures d’enterraments humans del paleolític superior en aquesta cova.
Aquests suposats collarets - en realitat es varen trobar en forma de grumolls d’argila plens de petxines perforades i s’han reconstituït com a collarets - són usuals entre els nivells solutrians d’altres jaciments de Catalunya i del sud França, però en cap lloc s’han localitzat en tan gran quantitat i varietat. Els mol.luscs marins que formen aquests collarets són sobretot de l’espècie Turbo, però també hi ha Columbella rustica, Dentalium, Turritella i Pecten.
 A les vitrines del MACB, corresponents a la cultura solutriana, es pot observar una selecció d’aquests collarets, sens dubte un dels elements d’ornamentació més preuats durant el paleolític superior, al costat dels collarets fets sobre dents  d’animals (canines de carnívors, incisives de cérvols), dels quals també tenim una bona representació en els nivells gravetians (22.000-18.000 a.C.) del paleolític superior de les coves de Serinyà.