Inauguració amenitzada amb un berenar a l'estil "d'abans" el mateix dissabte 23 a 2/4 de 6 de la tarda.

La Refotografia és una nova tendència a l’alça. Consisteix en fer de nou una fotografia antiga buscant el mateix indret on va ser realitzada, la mateixa orientació, les mateixes persones, la mateixa llum i si és possible a la mateixa hora. La tècnica ens demana recerca sobre el material antic i els resultats que ens ofereix a canvi són espectaculars, doncs permet descobrir-nos part de la història familiar, els canvis urbanístics del nostre entorn o l’evolució de la nostra societat.  
Banyoles, del record a la mirada és una exposició col·lectiva amb les obres de deu autors que van assistir al taller Del Record a la Mirada. Organitza i Refotografia el teu arxiu familiar, impartit l’octubre passat a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, per part de Susanna Muriel i de Ricard Martínez, qui comissaria la mostra.
Els autors ens mostren les seves refotografies, fetes a partir d’originals custodiats a l’Arxiu Comarcal i, a més, hi afegeixen el seu projecte personal realitzat a partir dels records conservats als seus propis àlbums familiars. En aquesta mostra s’ofereix un increïble viatge que ens permet tocar el temps amb els dits, hi esteu tots convidats. 
 

Activitat complementària: Gimcana refotogràfica per Banyoles

Organitza: Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Museu Arqueològic de Banyoles i Ajuntament de Banyoles.