Monestir de Sant Esteve

El monestir s’obre els caps de setmana (dissabte o diumenge) a través d'activitats que es programen periòdicament amb reserva prèvia (el monestir no es pot visitar lliurement). Podeu consultar les activitats a l’agenda dels Museus de Banyoles aquí.

 

Les activitats que es programen periòdicament:

Del carrer al campanar

Visitant la vil·la medieval de Banyoles explicarem com era una ciutat medieval, com es va fundar, quins oficis s'hi desenvolupaven i quins eren els grups socials de l'època. Coneixerem els elements i edificis patrimonials més emblemàtics de Banyoles com el Monestir de Sant Esteve, on podrem veure l’arqueta de Sant Martirià, el claustre i l’església amb el retaule.

 

Visita guiada per públic general.

 

Tresors del monestir

El monestir de Sant Esteve de Banyoles, origen de la vila, alberga dues peces molt destacables del gòtic català: el retaule de Santa Maria de l’Escala i l’arqueta de Sant Martirià. Aquestes joies del segle XV articularan la visita que ens permetrà conèixer també com era la vida al monestir.

 

Visita guiada per públic general. 

Robatori sacríleg al monestir de banyoles

11 de gener de 1980, de nit, en la foscor, quan tothom dorm, un dels tresors més preuats de Banyoles descansa tranquil·lament fins que desapareix... Seguirem la pista per descobrir qui i com va cometre aquest robatori sacríleg... Ens hi acompanyes?

 

Visita guiada per públic general. Recomanada a partir de 10 anys. 

L'abat bonitus i les seves històries

L’abat Bonitus és molt vellet i despistat, però fa molts i molts anys va ser un personatge molt important, ja que era l’amo i senyor de Banyoles i de l’estany. Li donarem un cop de mà a l’abat i al seu ajudant Martirià per descobrir l’amagatall d’un preuat tresor que no recorden on van amagar...

 

Activitat familiar recomanada a partir de 3 anys.