Vil·la romana de Vilauba

Horaris

La Vil·la Romana de Vilauba s’obre els caps de setmana (dissabte o diumenge) a través d'activitats que es programen periòdicament amb reserva prèvia (la vil·la no es pot visitar lliurement). Podeu consultar les activitats a l’agenda dels Museus de Banyoles aquí.

 

Les activitats que es programen periòdicament:

Posa't les ulleres: Vilauba en 3D

La Vil.la fou un centre d’explotació del territori, que funcionà durant gairebé tot el període romà. La seva evolució al llarg de 600 anys ens ha permès conèixer la zona residencial, la rústica i la d’explotació. Ens passejarem per la part residencial de la vil·la i amb l’ajuda de la recreació virtual en 3D entendrem com funcionava la casa, quin era el seu sistema de vida i com s’organitzaven els seus habitants... 

 

Disposem de 6 ulleres i el seu ús és compartit entre els participants. 

 

Visita guiada per públic general. 

A la romana! Descobrim Vilauba

Saps què és un triclini? I un larari? Vine a Vilauba i descobreix com vivien els habitants d’aquesta vil·la romana. Hauràs de buscar les pistes que et permetran esbrinar-ho... Al final de la visita, veurem la reconstrucció de la vil·la en 3D amb les tauletes digitals!  

 

Activitat familiar recomanada a partir de 7 anys. 

 

NUPTIALIS

Els habitants de Vilauba estan de festa! Es casa la filla del propietari. Assistirem, com a convidats inesperats, a una cerimònia de casament a la romana. Serà un casament tradicional seguint els ritus o les coses es torçaran? Esperem que al final puguem brindar per la salut dels nuvis.

 

Visita teatralitzada.