Vil·la romana de Vilauba

AVUI FEM DE NEOLÍTICS

Image
Activitat per al públic familiar al Parc Neolític de la Draga. Visita a l’interior de les cabanes ambientades per tal d’endinsar-nos en la vida quotidiana dels homes i les dones del neolític. Tindrem la possibilitat de posar en pràctica algunes de les activitats dutes a terme pels habitants del poblat ara fa 7.400 anys en aquell mateix indret, així com la mòlta de blat o la cacera. *Al·lèrgies: aquesta activitat inclou una pràctica de molta de blat.
Durada: 2 h
Grups: màxim 25 persones
Preu: 80 €

BANYOLES MEDIEVAL, DEL CARRER AL CAMPANAR

Image
Itinerari per conèixer com es va fundar Banyoles i com s’hi vivia durant l’edat mitjana. El recorregut permetrà passejar-nos pels carrers actuals on encara hi podem trobar les empremtes d’aquella Banyoles medieval i pujarem al campanar del monestir de Sant Esteve, des d’on podrem gaudir d’una vista immillorable dels carrers de Banyoles. Acabarem l’itinerari amb la visita d’ una joia del s.XV: l’Arqueta de Sant Martirià, considerada com una de les peces més remarcables de l’orfebreria medieval catalana.
Durada: 1,30h
Grups: màxim 25 persones
Preu: 60 €

ESGLÉSIA DE PORQUERES + BANYOLES MEDIEVAL

Image
Itinerari que combina la visita a l’església romànica de Porqueres, situada vora l’Estany de Banyoles, amb un recorregut pel casc antic de Banyoles que ens permetrà conèixer com es vivia a la ciutat durant l’edat mitjana a través de la visita dels edificis civils i religiosos més representatius de la ciutat.
Durada: 2,30 h
Grups: màxim 25 persones
Preu: 80 €

Robatori Sacríleg al Monestir

Image
11 de gener de 1980, de nit, en la foscor, quan tothom dorm, un dels tresors més preuats de Banyoles descansa tranquil·lament fins que desapareix... Seguirem la pista per descobrir qui i com va cometre aquest robatori sacríleg... Ens hi acompanyes?
Durada: 1:30h
Grups: màxim 25 persones
Preu: 60 €

Ruta del Rec Major

Image
Itinerari que ressegueix el recorregut del rec Major des de l'Estany fins al centre de Banyoles per conèixer el desenvolupament industrial de la ciutat, tant vinculat a la presència de l’aigua. Inclou la visita a edificis patrimonials industrials que ens parlen de l'origen de la vila, dels oficis i dels gremis, però també de la importància de l'aigua, de la presència de l’Estany i del seu ecosistema.
Durada: 2h
Grups: màxim 25 persones
Preu: 80€

RUTA PER LES PESQUERES

Image
DISPONIBLE A PARTIR DE SETEMBRE Les pesqueres, construïdes des de mitjans del S. XIX, han perdurat en el temps com a imatge icònica de l’Estany de Banyoles. Farem un recorregut per veure des de les antigues i senzilles pesqueres tradicionals fins a les més emblemàtiques. Veurem per a què servien, com s’han construït i quina relació tenen amb l’espai natural de l’Estany. Durant la visita podrem entrar a algunes de les pesqueres. LA RESERVA S'HA D'EFECTUAR AMB, ALMENYS, 15 DIES D'ANTELACIÓ.
Durada: 1,30h
Grups: màxim 25 persones
Preu: 80 €

VILAUBA EN 3D: ENTREM A LA VIL·LA ROMANA

Image
La Vil·la fou un centre d’explotació del territori, que funcionà tot el període romà. La seva evolució al llarg de 600 anys ens ha permès conèixer la zona residencial, la rústica i la d’explotació. Ens passejarem per la part residencial de la vil·la i amb l’ajuda de la recreació virtual en 3D entendrem com funcionava la casa, quin era el seu sistema de vida i com s’organitzaven els seus habitants. Oferim una experiència immersiva a través de tauletes i d'ulleres 3D. Disposem de 6 ulleres i el seu ús és compartit entre els participants.
Durada: 1,30h
Grups: màxim 25 persones
Preu: 60 €

Visita guiada al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles

Image
El Museu Arqueològic, situat a l’edifici gòtic de la Pia Almoina, acull les col·leccions procedents dels jaciments arqueològics de la comarca del Pla de l’Estany. La seva visita ens permet fer un repàs a la història de la comarca des de les èpoques més remotes fins a l’edat mitjana.
Durada: 1,30 h
Grups: màxim 25 persones
Preu: 60€

Visita guiada al Museu Darder de Banyoles

Image
La visita al Museu Darder de Banyoles i Espai d’Interpretació de l’Estany ens permet conèixer les col·leccions d’història natural del fons Darder, entendre i recrear la visió que es tenia al segle XIX i principis del XX de les ciències naturals, i conèixer el fenomen hidrogeològic de la conca lacustre de l’estany de Banyoles.
Durada: 1,30 h
Grups: màxim 25 persones
Preu: 60 €

VISITA GUIADA AL PARC NEOLÍTIC DE LA DRAGA

Image
L’únic poblat d’ambient lacustre de la Península, amb més de 7000 mil anys d’antiguitat. Visitant el parc podrem entrar dins les reconstruccions de les cabanes neolítiques i conèixer com es vivia durant aquest període de la prehistòria.
Durada: 1,30h
Grups: màxim 25 persones
Preu: 60 €
Les visites es desenvolupen amb monitoratge i cal fer la reserva amb antelació.

Activitats de natura i
al Museu Darder de Banyoles

tel: 972 57 44 67

comunicaciomuseus@ajbanyoles.org

Activitats d'història, arqueologia i
al Museu Arqueològic de Banyoles

tel: 972 57 23 61

comunicaciomuseus@ajbanyoles.org

Horari d'informació i reserves

Dilluns a divendres de 8.00 h a 14.30h