Per primera vegada en la seva història, el Museu Darder acollirà una exposició monogràfica que té com a protagonistes uns éssers mitològics tant propis del Pla de l’Estany com són les dones d’aigua, dites també aloges, goges, encantades, paitides, o simplement fades. A través d’un recorregut escultòric, fotogràfic, i també descriptiu, l’artista Duaita Prats (Tau) ens convida a conèixer “Les dones imaginàries”, en una particular interpretació d’aquestes nimfes sovint poc conegudes malgrat el seu arrelament secular en molts indrets de les terres catalanes.

A les sales del Darder hi trobarem, fruit de la seva imaginació, les escultures de la Dona fulla, la Dona serp, la Xicota del drac, l’Aulina, la Dona infinita, la Dama del llac encantat..., naturalisme surrealista de figures sinuoses, distants i alhora amables, que fan evident l’estret lligam amb l’entorn. A més, l’exposició presenta fotografies al·legòriques i explicacions de contes i llegendes de la mitologia catalana d’arreu recollides amb tota cura per la pròpia artista, completant una proposta ben especial.

Duaita Prats és artista plàstica i periodista, i treballa a cavall entre Barcelona, Besalú i Olot, on ha exposat en diverses galeries. És autora del monument commemoratiu del 7è centenari del Santuari de la Mare de Déu del Mont, i actualment prepara diversos projectes públics que esperen veure la llum.

Inauguració:
Dissabte 14 de setembre a les 19 h.


Organitza:
Museu Darder de Banyoles

Comissària:
Duaita Prats - Tau


Agraïments de l’artista:
A Josep Maria Massip, Àngel Vergés, al Museu Darder i a tots els autors que han estimat les dones d’aigua.