de l’1 al 27 de juny
Museu Darder. EIE de Banyoles


L’exposició No m’expliquis cuentus xinos! pretén ser una eina provocadora que faci reflexionar explicant, de manera senzilla i visual a la població general, què és la Nova Cultura del Territori.
Es vol arribar a tota la població en general i sobretot a la menys sensibilitzada en temes de sostenibilitat. D’aquí la necessitat d’una exposició atraient, suggerent i clara sobre aquest concepte.
L’exposició  amb un títol impactant i un text fàcil de llegir explica diverses històries que relacionen allò local amb allò global. A través de situacions quotidianes es buscarà la ironia de les nostres accions que, no per més “insostenibles” deixen de ser les reals i dutes a terme per la major part de població.
Un exemple n’és la història “Jo he matat un goril·la”, que explica la relació entre l’ús dels mòbils aquí i la desaparició dels goril·les a la República Democràtica del Congo. Un dels components del mòbil és el coltan, un mineral d’alt interès estratègic i el 80% del qual s’extreu d’aquest país africà. La pressió de l’activitat minera i la cacera furtiva han fet reduir l’hàbitat dels goril·les i la seva població.

Però la història és això, una introducció a un tema actual com podríem haver parlat de la mobilitat, la pèrdua de biodiversitat o la manca de temps de la nostra societat. És un exemple per a reflexionar sobre la nostra acció quotidiana i el seu efecte a escala global. Creiem que aquesta és una bona manera d’entrar al concepte de Nova Cultura del Territori sense voler ser paternalistes ni culpabilitzar ningú. Això s’intenta transmetre amb els títols “Jo he…”, per tant, sóc jo i no tu, un joc de paraules.

Organitza: Limnos, Museu Darder. EIE

Horaris:
De dimarts a dissabte de 2/4 d’11 a 2/4 de 2 i de 4 a 2/4 de 7
Diumenges de 2/4 d’11 a 2
GRATUITA