Museu Darder

Del 21 de setembre al 12 de gener de 2025

Exposició impulsada pel Servei de Radiologia de Vall d'Hebron a través de la nova línia de recerca (FUSMED), que estudia els efectes terapèutics dels ultrasons focalitzats d'alta intensitat, i que pertany al grup d'Imatge Mèdica Molecular del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). És una exposició ideada pel Dr. Xavier Serres, metge radiòleg del Servei de Radiologia de Vall d’Hebron, dedicat a l'ecografia intervencionista i investigador principal de la FUSMED.

Aquesta exposició es divideix en quatre grans àrees: l'observació de la natura, les bases físiques, les aplicacions diagnòstiques i les aplicacions terapèutiques dels ultrasons en Medicina. Els visitants, petits i grans, podran gaudir d'una experiència immersiva amb els ultrasons en la "Cova del ratpenat", la reproducció d'una cova on s'entra amb els ulls tapats. Mitjançant un dispositiu d'ultrasons, creat per a l'ocasió, els visitants s'hauran de guiar sense topar amb les parets i saber trobar la sortida gràcies als ultrasons.

Amb aquesta exposició, els visitants podran conèixer com l'observació de la natura, la navegació marítima, l'estudi del fons del mar o les necessitats industrials han afavorit el desenvolupament dels ultrasons per l'estudi del cos humà i la seva aplicació en innovadors tractaments mèdics.

Inauguració el 20 de setembre a les set de la tarda.

Organitza: Servei de Diagnòstic per la Imatge Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, Museu Darder de Banyoles, Ajuntament de Banyoles.

Horaris:

De dimarts a dissabte de 10.30h a 14h i de 16h a 19h

Diumenge: de 10.30h a 14h

ENTRADA GRATUÏTA