Del 27 de gener al 2 d'abril de 2018

 

Mostra dedicada a un dels personatges més significatius i potser més desconeguts del segle XIX. Monsieur Ardan, pseudònim amb què va signar la seva obra aquest misteriós personatge, ens presenta des d’una visió introspectiva la societat, la ciència i la cultura de l’època mitjançant els estudis i les fotografies realitzats en algunes de les seves expedicions i viatges a llocs remots i desconeguts.

Ardan, amb l’esperit d’un “home del Renaixement”, dominava diverses disciplines com ara la fotografia, la literatura, el dibuix, la botànica, l’aeronàutica,... Va acabar els seus dies a San Francisco, Califòrnia, víctima d’una llarga malaltia, just dos anys abans que, el 28 de juny de 1914, es cremés Château d’Eau, la seva residència a la Bretanya francesa, desapareixent gran part del seu llegat. L’ exposició presenta una compilació de material divers provinent de diferents fons privats i institucions.

 

Més enllà del descobriment d'un personatge, l'exposició ens apropa a les persones que, com Monsieur Ardan, Pere Alsius o Francesc Darder, van provocar el canvi necessari per a transformar la visió del món que ens envolta i fer evolucionar la investigació i la tecnologia cap al moment actual.

Exposició produïda per Xavier Mulet amb la col·laboració de NAT. Museu Blau (Museu de CiènciesNaturals de Barcelona) i Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

 

Es faran activitats paral·leles.

 

Organitza: Museu Darder de Banyoles, Ajuntament de Banyoles.
Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura