Del 20 de gener al 02 d'abril

La necessitat de jugar és intrínseca a l’ésser humà, tal com demostra el fet que s’hagin conservat nombrosos jocs i joguines d’èpoques remotes, molts dels quals encara estan plenament vigents, tant en el món dels nens com en el dels més grans. Hi ha jocs que, tot i iniciar-se a la infantesa, cobren un nou sentit a l’edat adulta, convertits en una forma d’oci, però també en una manera de guanyar o perdre diners, segons l’habilitat o l’atzar.

L’exposició Jocs i joguines a l’antiguitat, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya a través d’Arqueoxarxa, la xarxa de museus i jaciments arqueològics de Catalunya, ha estat concebuda pel Museu de Badalona, i recull unes 130 peces arqueològiques, procedents de 13 museus de Catalunya, entre les quals, del Museu Arqueològic de Banyoles. A banda de peces procedents de la vil·la romana de Vilauba i Mas Castell de Porqueres, destaquen: un sonall de bronze del Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona, una nina hel·lenística del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, una figureta de cavall del Museu de Tàrrega o un taulell andalusí del Museu Comarcal de la Noguera, de Balaguer.

 

HORARI:  

Dimarts a dissabte de 10’30 h a 13’30 h i de 16’00 h a 18’30 h

Diumenge de 10’30 h a 14’00 h

ENTRADA GRATUÏTA 

 

Organitza:  Museu d’Arqueologia de Catalunya-Arqueoxarxa, Generaltat de Catalunya, Museu Arqueològic de Banyoles, Ajuntament de Banyoles    

amb el suport de: Diputació de Girona