Des del 14 de març 

Margalef, referent científic.
La Generalitat de Catalunya va dedicar a finals de 2019 una exposició al científic més important de Catalunya, l’ecòleg Ramon Margalef (1919-2004), per donar a conèixer la seva figura i projecció global als ciutadans, i alhora divulgar temes de màxima actualitat com ara l’ecologia i el medi ambient i la cultura científica en general, coincidint amb el centenari del seu naixement.
L'exposició gira entorn la figura de Ramon Margalef amb pinzellades de la seva vida científica i personal. Margalef, un referent científic català i global, és àmpliament conegut en cercles acadèmics i institucionals, però és en gran part encara desconegut per al públic general. El relat es desenvolupa a partir de temes d'interès general en el moment actual, com ara el cicle de l'aigua, els canvis en el paisatge, el declivi dels recursos pesquers, la biodiversitat i altres. Ramon Margalef va contribuir a l’estudi de tots ells.


Ramon Margalef està molt vinculat a Banyoles per haver estat l’iniciador de la limnologia (estudi de les aigües continentals) a l’Estany de Banyoles. Va ser el primer que va fer un mapa de les fondàries de l’Estany, el 1969. Per aquest motiu, es porta aquesta exposició a Banyoles, al mateix entorn que va estudiar.

Més informació sobre l'exposició aquí.

Lloc: Paratge dels Desmais (Estany de Banyoles)

Organitza: Departament de Territori i Sostenibilitat, Direcció General de Difusió (Palau Robert), Museu Darder de Banyoles, Ajuntament de Banyoles. Medi Ambient, Consorci de l’Estany.


ACCÉS LLIURE