Una setantena de persones assisteixen als diferents actes organitzats pel Consorci de l’Estany, l’Associació Limnos i el Museu Darder. Espai d’interpretació de l’Estany  en motiu del Dia Mundial de les Zones Humides celebrats durant el cap de setmana del 5 i 6 de febrer. Aquesta diada commemora la signatura del Conveni Ramsar per a la protecció d’aquests ecosistemes signat el 2 de febrer de 1971. Ramsar és el primer tractat modern, de caràcter intergovernamental, sobre conservació i ús sostenible dels recursos naturals. El Dia Mundial de les zones humides té com a objectiu divulgar el valor d’aquests tipus d’espais naturals, uns dels més productius i rics de la Terra i, a la vegada, dels més fràgils i amenaçats. Aquest any es compleixen 40 anys de la signatura del conveni.
Amb aquest pretext, i des de fa uns anys, s’organitzen activitats per tal de promoure el coneixement i estudi del patrimoni natural i cultural de les zones humides de la comarca, un dels espais més singulars de Catalunya, així com divulgar-ne els seus valors i fer ressò de la importància de la seva protecció i conservació.
El format de les activitats està consolidat des de fa uns anys amb una jornada de xerrades el dissabte a la tarda i una visita guiada el diumenge al matí. Com cada any es va destinar un espai a la presentació de treballs de recerca naturalista realitzats per estudiants de batxillerat. Els treballs presentats van ser:
-Seguiment de la població d’ocells a la Puda. 10 anys d’anellament a càrrec de Gerard Funosas de l’IES Josep Brugulat.
-De fora vingueren i de casa ens tragueren a càrrec de David Funosas de l’IES Josep Brugulat, un treball sobre espècies exòtiques.
-Els ocells migratoris del Pla de l’Estany a càrrec de Marc Fusellas de l’IES Pere Alsius.
La resta de presentacions van servir per divulgar el patrimoni cultural de la comarca associat a les zones humides. Concretament es va parlar del Parc Arqueològic-Poblat Neolític de la Draga, unes restes arqueològiques que s’han mantingut intactes des de fa més de 7.000 anys gràcies a l’ambient humit on han restat tots aquest temps. Les presentacions van ser:
-Paleoambient durant la prehistòria recent a l'Estany de Banyoles. Una reflexió històrica a càrrec de Raquel Piqué (UAB), arqueòloga.
-Resultats de les prospeccions arqueològiques a la vora de l'Estany i de les darreres intervencions en el jaciment neolític lacustre de la Draga a càrrec de Xavier Terradas/Antoni Palomo (CSIC-IMF), arqueòlegs.
Una quarantena de persones van assistir a les presentacions.
El diumenge al matí, i lligant amb les presentacions del dia abans, es va organitzar una visita comentada al Parc Arqueològic-Poblat neolític de la Draga a càrrec de Toni Palomo, un dels arqueòlegs que ha realitzat les darreres excavacions.
Unes vint-i-cinc persones van assistir a la visita.