L’equip Birulés, Cabré, Romans, Arquitectes serà l’encarregat de redactar la proposta definitiva, que inclou també la urbanització de l’entorn 

 

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui la proposta guanyadora en el concurs públic per al projecte de remodelació i ampliació del Museu Arqueol gic Comarcal, una de les intervencions arquitect niques més importants del mandat. L’equip Birulés, Cabré, Romans, Arquitectes, que va presentar la proposta Omeia, s’encarregarà de redactar la proposta definitiva de projecte bàsic i executiu per a la reforma i ampliació del Museu, amb un pressupost de 140.000 euros.  


La Junta de Govern de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar l’estiu passat treure a concurs públic el projecte de remodelació del Museu Arqueol gic Comarcal de Banyoles (MACB), una de les intervencions arquitect niques més importants de l’actual mandat, després que els serveis tècnics de l’àrea d’Urbanisme i la direcció dels Museus de Banyoles de l’àrea de Cultura i Patrimoni Cultural elaboressin el plec de bases en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) de Girona.   

L’equip d’arquitectes guanyador serà l’encarregat de redactar, amb un import estimat de 140.000 €, el projecte bàsic i executiu, també de direcció d’unes obres que afectaran tot l’edifici, per a la reforma i ampliació del MACB, així com de la urbanització de l’entorn.

El concurs va ser obert i els candidats van haver de passar diferents fases eliminat ries. Després de superar la fase prèvia i la primera fase, es van seleccionar cinc candidats, d’acord amb els criteris de selecció establerts, i se’ls va convidar a presentar una proposta an nima. A finals de l’any passat, el jurat, format pel regidor d’Urbanisme, dos tècnics de l’Ajuntament de Banyoles (d’Urbanisme i de Cultura), l’arquitecte redactor del Pla Especial de Protecció del Patrimoni i dos arquitectes nomenats pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, va escollir com a proposta guanyadora Omeia de l’equip Birulés, Cabré, Romans, Arquitectes.