EL POU DEL PATI DE LA PIA ALMOINA DE BANYOLES

 

IV SEMINARI INTERNACIONAL D'ARQUEOLOGIA MEDIEVAL I MODERNA

 

CONJJUNTS TANCATS DELS SEGLE XVI I XVII A LA MEDITERRÀNIA NORD-OCCIDENTAL

 

Durant els dies 8 i 9 d'octubre tindrà lloc el IV Seminari Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna, que aquest any porta per títol Conjunts tancats dels segles XVI i XVII a la Mediterrània Nord-occidental. El seminari organitzat per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona serà en format “on-line”. Per participar i interactuar seguiu l'enllaç: 

https://us02web.zoom.us/j/8395801262?pwd=bHR6WCtONTlTT2luOEFndm9aMzhuZz09

Per descarregar Zoom (gratuÏt)

https://zoom.us/download

 

Des del Museu Arqueològic de Banyoles es farà la comunicació que porta per títol "El pou del pati de la Pia Almoina (Banyoles). Context, formació i característiques d'un conjunt ceràmic singular". A càrrec de Joan Frigola, Andrea Ferrer i Josep Tarrús. Es durà a terme entre les 16:30 i 17:30 h del dijous 8 d'octubre. 

 

L’excavació del pou del pati de la Pia Almoina, l’any 1958, va treure a la llum un conjunt arqueològic excepcional, format per més de 6.000 fragments ceràmics datats entre finals del segle XV i el segle XIX. El seu estudi, més enllà d’ajudar-nos a entendre l’edifici de la Pia Almoina i les seves diverses etapes històriques, aporta una valuosa informació sobre la vida quotidiana a Banyoles i permet veure com les vaixelles s’anaven renovant en paral·lel a les noves modes. És especialment rellevant el servei de taula corresponent a la segona meitat del XVII, format íntegrament per vaixella blava produïda a Barcelona i decorada amb una àmplia varietat de motius: ocells, animals, flors...  

 


Programa sencer

Informació i Reserves