Visita al Parc Neolític de la Draga

Diumenge 24 de setembre

Les Jornades Europees del Patrimoni van ser creades pel Consell d’Europa l’any 1991 i des d’aleshores s’han anat celebrant cada  any durant un cap de setmana entre setembre i octubre, coordinades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Catalunya s’hi va adherir des de la primera edició.

Són els Ajuntaments, entitats i agrupacions culturals locals d'arreu d'Europa els encarregats d'organitzar les activitats (exposicions, conferències, jornades de portes obertes, visites guiades, tallers, rutes a peu i en bicicleta, concursos de fotografia) amb un clar objectiu: facilitar els recursos necessaris per descobrir i viure el patrimoni cultural, concebut com un bé comú tant a nivell local com a nivell europeu.

Per tal de donar a conèixer l'únic poblat neolític d’ambient lacustre de la península Ibèrica, d’ara fa 7.300 anys, es farà una jornada de portes obertes amb visita guiada. Aquest jaciment destaca per la bona conservació de la matèria orgànica que ha permès, la recuperació de parts de les cases així com aliments, cordes i eines de fusta, estris d’os, banya i sílex, vasos ceràmics i ornaments personals.

En la visita al parc, podrem entrar a dins les reconstruccions de les cabanes prehistòriques i descobrirem el dia a dia d’un grup de pagesos i ramaders neolítics tot descobrint què menjaven, què caçaven, què cultivaven, quins estris i eines utilitzaven, etc.

Hora: 11:30 h
Durada: 1 hora
Preu: Gratuït.  CAL RESERVA PRÈVIA. L’activitat només es durà a terme si hi ha un mínim d’inscrits.
Punt de trobada: Parc Neolític de la Draga
Aforament: màxim 25 persones (tindran preferència les persones inscrites)

Més informació i reserves:
Museu Arqueològic de Banyoles
Telèfon 972 57 23 61
comunicaciomuseus@ajbanyoles.org
 

Organitza: Museus de Banyoles, Ajuntament de Banyoles
Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura

 


Informació complementaria