SITGES I FOTOGRAFIA AÈRIA A LA DEPRESSIÓ DE LA SELVA

V Cicle de Conferències d'Actualitat Arqueològica a les Comarques Gironines.

Divendres 2 de juny

Albert Guevara

En els darrers anys s’han trobat nombrosos camps de sitges a la plana de la Selva. En general han aparegut en excavacions d’urgència durant la construcció de carreteres i vies de comunicació com ha estat el TGV. 

No obstant això, gràcies a la fotografia aèria, en programes com Google Earth, podem localitzar diversos sitjars dispersos per la plana sense necessitat de danyar el jaciment. Si a la prospecció aèria li afegim, a posteriori, una prospecció visual de l’indret per veure quin tipus de ceràmica hi ha, podrem obtenir mapes força complets sobre l’antic poblament d’una regió geogràfica, essent conscients que per conèixer amb detall les fases o els moments d’ocupació d’un jaciment cal recórrer a una excavació arqueològica. 

Així doncs, en aquesta conferència, volem donar a conèixer els avantatges de la fotografia aèria aplicats a l’arqueologia, i veure’n també els seus riscos de manera que aporti llum al coneixement del poblament antic a la plana de la Selva, un territori on sempre hi ha hagut un buit de jaciments destacable, però que històricament ha estat una zona clau per a les comunicacions humanes.

 

Lloc: Sala d’actes del Museu Darder

Hora: 19:30 h

Preu: gratuït

Organitza: Museus de Banyoles, Ajuntament de Banyoles

Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura.


Informació complementaria