VISITA GUIADA AL PARATGE DE LES CIGONYES I ELS AIGUAMOLLS DE LA PUDA

Diumenge 6 febrer

Un any més el Consorci de l’Estany, conjuntament amb l’associació naturalista Limnos i el Museu Darder, celebren el Dia Mundial de les Zones Humides com a commemoració de la signatura del Conveni Ramsar de l’any 1971 per a la protecció dels ecosistemes aquàtics a nivell mundial.

Dia Mundial de les Zones Humides 2022

El Dia Mundial de les Zones Humides commemora la signatura del Conveni RAMSAR, el 2 de febrer de 1971. Conveni anomenat RAMSAR, és el primer tractat internacional modern, de caràcter intergovernamental, sobre conservació i ús sostenible dels recursos naturals de les zones humides.

Des de 1997, cada any organismes oficials, organitzacions no governamentals i grups de ciutadans de tots els nivells han aprofitat l’oportunitat per realitzar actes i activitats encaminats a augmentar la sensibilització del públic en general sobre els valors de les zones humides i els beneficis que reporten a la societat. Així doncs, la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides té com a objectiu divulgar el valor d’aquests tipus d’espais naturals, uns dels més productius i rics de la Terra i, a la vegada, dels més fràgils i amenaçats.

Per aquest any 2022, el Comitè Permanent de la Convenció de Ramsar sobre les Zones Humides va aprovar el lema per la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides: “Actuar per les zones humides és actuar per la humanitat i la natura”.

Amb aquest pretext, i des de fa uns anys, el Consorci de l’Estany, l’associació naturalista LIMNOS i el Museu Darder cooperen per divulgar el nostre patrimoni natural i cultural de l’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles i commemorar aquesta data. Espai natural que fou designat com a Zona Humida d’Importància Internacional i incorporat a la llista d’espais RAMSAR, el 20 de desembre de 2002.

 

Sortida al Paratge de les Cigonyes i els Aiguamolls de la Puda per tal de conèixer els seus valors naturals i les actuacions de restauració realitzades pel Consorci de l’Estany. A càrrec de Marc Fusellas de Limnos.

Organitza: Consorci de l’Estany, Limnos, Museu Darder de Banyoles, Ajuntament de Banyoles.

Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura.

CAL RESERVA PRÈVIA


Informació i Reserves

Hora: 9:30h

Lloc de trobada: Camp de futbol de Banyoles (Estadi Miquel Coromina)

Més informació i reserves: limnos@limnos.org