CURS DE FOTOGRAFIA DE NATURA

Dimecres 6 de novembre

La finalitat del curs és aprendre a treure rendiment del nostre equip fotogràfic per a aconseguir bones imatges d'ocells i de fauna en general, tant si es té un equip fotogràfic professional (réflex digital) com si es té una càmera compacta superzoom o una mirrorless. El grup és petit de manera que es pugui assessorar a cada participant en funció de les característiques del seu equip i ajudar en la correcta configuració de la càmera i els menús en funció de cada situació fotogràfica que ens anem trobant a mesura que avanci el curs.


Una sessió teòrica (6 de novembre) i tres de pràctiques.

 

Sessió 1: Teòrica. S'explicaran de manera general els equips i les tècniques bàsiques per a la fotografia de natura en totes les seves vessants, així com la normativa aplicable, els riscos per a la fauna i flora, i per suposat l'ètica que ha d'acompanyar sempre a aquesta activitat, que per sobre de tot, ha de ser respectuosa amb el medi natural i les espècies protegides.


Sessió 2: Pràctica. Es tractarà d'una sessió pràctica d'introducció a la fotografia de fauna amb teleobjectius. Aprendrem sobre el material necessari, la configuració de l'equip, la fotografia de subjectes en moviment i sobretot, a com fer fotos a subjectes que mantenen les distàncies amb l'home mitjançant tècniques d'aproximació com ara la fotografia des de hide i si s'escau, la fotografia amb barrera d'infraroig.


Sessió 3: Pràctica. Es tractarà d'una sessió pràctica d'introducció a la macro-fotografia de fauna i flora. Aprendrem sobre el material necessari, la configuració de l'equip, les limitacions físiques d'aquest tipus de fotografia, i  les tècniques d'aproximació als subjectes. Com que aquest tipus de fotografia pot arribar a ser molt tècnica i a requerir gran quantitat de material, ens centrarem en treure profit del material que tinguem al nostre abast per practicar un tipus de macro-fotografia assequible però amb grans resultats.


Sessió 4: Pràctica. Es tractarà d'una jornada d'introducció a la fotografia de paisatge. Aprendrem sobre el material necessari, la configuració de l'equip, les aplicacions que ens permeten planificar les sortides i sobretot, a aprofitar la llum i ser creatius en la composició de les imatges.
*Aquesta sessió es podria fer a la tarda per aprofitar la llum del capvespre.
 

Més informació al document adjunt (quadre de sota).


Informació i Reserves

Professorat: Miguel Ángel Fuentes, Sergio Barrera.
Hora: 19:30 h
Lloc: Sala d’Actes del Museu Darder de Banyoles
Organitza: Limnos, Museu Darder de Banyoles, Ajuntament de Banyoles
Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura.