CURS DE SORTIDES ORNITOLÒGIQUES

Enguany, Limnos amb col·laboració amb el museu Darder, organitza un curs basat en la didàctica de l'ornitologia. Aquest curs vol seguir la línia dels cursos anteriors sobre ornitologia, però amb un nou format. S'abandona l'aula i es basarà en 5 sortides pràctiques a diverses zones d'alta qualitat biològica. El curs, per tant, té per objectiu ensenyar com varien les espècies d'ocells del nostre entorn al llarg de l'any i a través del hàbitats, així com tècniques d'identificació.

 

Programa del curs:

Sessió teòrica (7 de febrer de 2019, a les 19:30 hores):
Durant aquesta sessió de presentació, es transmetrà informació més concreta sobre les sortides i el curs en general, des d’un punt de vista logístic, fins a recordar bones pràctiques al camp. També es justificarà als llocs i dates que s’han triat, per dur a terme el curs, des d’un punt de vista ornitològic. Per acabar, es donarà informació bàsica sobre ornitologia i identificació, i s’avaluarà el nivell de l’alumnat per optimitzar el funcionament de les sortides.

1ra Sessió pràctica (10 de febrer de 2019):
Aquesta sessió es realitzarà al parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Aquesta sortida, servirà per  observar els ocells hivernants del nostre territori, sobretot els aquàtics. Es posarà, per tant, en manifest el concepte de migració, ja que aquesta sortida serà complementada amb una altre sessió als aiguamolls de l’Empordà a l’abril, en plena migració.

2na Sessió pràctica (10 de març de 2019):
Aquesta sessió es realitzarà a la Vall d’en Bas. Aquesta sortida, servirà per practicar ocells d’un hàbitat forestal, sobretot poblacions residents de passeriformes. Molt diferent de l’hàbitat humit de la sessió anterior.

3ra Sessió pràctica (14 d’abril de 2019):
Aquesta sessió es realitzarà al parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà. L’objectiu d’aquesta sortida és consolidar el concepte de migració. Es veurà que tot i ser al mateix lloc, no observem les mateixes espècies en diferents èpoques de l’any.

4ta Sessió pràctica (12 de maig de 2019):
Aquesta sessió es realitzarà al parc natural del Cap de Creus. La qualitat biològica dels hàbitats de brolla d’aquest parc natural, ens permetrà observar un ambient diferent amb ocells típics de zones obertes.

5a Sessió pràctica (9 de juny de 2019):
Aquesta sessió es realitzarà a Setcases. Durant aquesta sessió visitarem un hàbitat totalment diferent als anteriors, i per tant, amb ocells també diferents. Aquesta sortida servirà per observar voltors i passeriformes d’alta muntanya.

 

Preu:

30 € (20 € els socis de Limnos)

Més informació al document adjunt.


Informació i Reserves