Puig de Sant Martirià i Convent Vell

Arbre monumental

Dalt el Puig de Sant Martirià es pot gaudir d’un fantàstic mirador de l’estany, de Banyoles i la comarca, al costat d’on es troben les ruïnes del Convent Vell del s. XVII, i prop del solitari roure d’en Teixidor del Terme.

El Puig de Sant Martirià i el mirador de la Creu és un esplèndid mirador de l’estany i de la comarca, des d’on es contempla una extensa panoràmica que inclou els Pirineus i el Prepirineus, especialment representats pel Canigó i per la Mare de Déu del Mont, cap al nord, l’Alt Empordà cap a l’est, el Baix Empordà i les Gavarres cap al sud, i la serralada Transversal, amb Sant Patllari en primer terme i Rocacorba en segon, cap a l’oest. Per tant, gaudim d’una visió completa en 360 graus que permet situar-se geogràficament i orientar-se segons el coneixement de les muntanyes, el mirador per excel·lència del Pla de l’Estany.

Sobre el Puig trobem un dels pocs camps d’oliveres que van sobreviure a l’any del fred 1953, que va matar gran part de les oliveres de la comarca i alguns peus de xiprers. A les vessants més assolellades del Puig hi trobem feixes abandonades amb garric, fenessars, matollars de romaní, ginesta i farigola, i algun peu d’olivera. També hi creixen algunes bosquines de pins i alzines, i es mantenen alguns retalls de la vegetació original de roures en les parts més humides.
 

Galeria


Com arribar-hi

Sortint del Barri vell de Banyoles cap al nord, seguint des del carrer Sant Martirià, i a peu seguim recte per un camí ramader que vorejant el cementiri, que quedarà a mà dreta, ens portarà a les ruïnes del Convent Vell i seguint arribarem al Puig de Sant Martirià. Més endavant trobarem el mirador de la Creu.

Enllaços

S'ha produït un error. Error: Enllaços no està disponible.