Pi gros d'en Famada

Arbre monumental

El Pi Gros d’en Famada és el pi de llei o pinyer (Pinus pinea) de soca més gran que coneixem a la comarca, fa 3,70 metres de volta. Per bé que el tronc és molt potent no és gaire alt. Al capdamunt, s’hi desplega una capçada que ha estat malmesa per la neu. A més de pel Pi Gros d’en Famada, també se’l coneix pel Pi Gros d’en Serret i el Pi Gros d’en Vilar, uns noms que fan referència a un antic masover i a un amo. Se li calcula una edat de 185 anys.

Viu enmig d’un bosc on domina el pi blanc (Pinus halepensis) amb alzines prop de Vilavenut (Fontcoberta). Són pins plantats per a obtenir-ne fruits o altres recursos naturals.


Com arribar-hi

Sortint de Banyoles per la zona de Can Puig, anirem a buscar la carretera de Vilavenut, que porta a Galliners. Davant d’on surt una carretera que de la carretera de Banyoles a Galliners porta a Ollers (a 8,4 km. al NE de Banyoles), comença un camí  de carro. Si l’agafem i poc més enllà el deixem per un altre a l’esquerra, en 3 minuts tornarem a trobar-nos a les envistes de la carretera. Des d’aquí, molt amagada pel bosc del Pi Gros, veurem, propera i a la dreta, la brancada del pi. Hi arribem seguint un corriolet mig perdut. A banda i banda dels camins de carro, hi arrelen dos altres pins de llei força grossos.

Enllaços

S'ha produït un error. Error: Enllaços no està disponible.