Santa Maria de Camós

Arbre monumental

L’església de Santa Maria es troba dins el terme de Camós, en una zona enturonada entre els rius Matamors i Revardit. La planta és de forma rectangular d’una sola nau i sense absidiola. Va rebre importants reformes durant el segle XIX que han desfigurat notablement el projecte romànic i que l’han convertit en un conjunt barroc de caire popular. La façana actual, ens apareix dividida en un fris motllurat. La portalada és d’arc ogival i té una imatge de la Mare de Déu. Al seu damunt s’hi situa una rosassa. A la dreta de la façana s’hi troba un campanar de planta quadrada molt reformat. Les restes romàniques es conserven al mur de migdia, de carreus ben tallats, de pedra sorrenca, i una finestra de doble esqueixada, amb un arc de mig punt format per petites dovelles.

Les primeres notícies que es tenen de l’església daten de 1211. Al 1902 el temple va rebre una important restauració que en va canviar l’orientació de la façana principal.
 

Bibliografia

D. A. El patrimoni del Pla de l’Estany. Inventari històric i arquitectònic de la comarca. Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Banyoles. 2005

D. A. Catalunya Romànica. El Gironès, La Selva, El Pla de l’Estany, V. Enciclopèdia Catalana, 1991.
 


Com arribar-hi

Prenem la carretera Camós en direcció a Palol de Revardit.  Transcorreguts 5 quilòmetres, trobem un trencall senyalitzat a mà dreta que ens duu després de 200 metres a l’església i a la rectoria.

Enllaços

S'ha produït un error. Error: Enllaços no està disponible.