• L’exposició “La revolución neolítica. La Draga, el poblado de los prodigios” es pot veure fins al 24 de febrer al Museo Arqueológico Regional de la Comunidad de Madrid

El Museo Arqueológico Regional de la Comunidad de Madrid exposa des del 25 d’octubre la mostra “La Revolución neolítica. La Draga, el poblado de los prodigios”. Una exposició creada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles, que es presenta per primera vegada fora de Catalunya dins del seu programa d’itineràncies. La mostra reuneix més de dues-centes peces arqueològiques del Museu Arqueològic de Banyoles, que inclou una col·lecció d’objectes de fusta i de matèria orgànica única. La selecció d’objectes inclou elements estructurals de les cabanes, penjolls, cargolets, braçalets de marbre, restes de menjar i ceràmica de cuina, eines lítiques i utensilis de fusta, destacant un arc de teix i els cranis trofeu de diversos animals.

 

L’exposició és fruit dels treballs duts a terme durant pràcticament 30 anys al jaciment arqueològic de La Draga de Banyoles, coordinat pel Museu Arqueològic de Banyoles amb un equip multidisciplinari format per científics del Museu d’Arqueologia de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC-IMF), que han aportat resultats de gran impacte científic i gran projecció internacional.

 

A l’acte inaugural, hi van participar el Viceconsejero de Cultura, Turismo y Deportes, Álvaro Ballarín Valcarcel, el director del Museo Arqueológico Regional de la Comunidad de Madrid, Enrique Baquedano, el Vicepresidente de Organización y Relaciones Institucionales del CSIC, Víctor R. Velasco i una àmplia representació catalana formada pel Director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Jusèp Boya, la representant de Relacions Internacionals de la UAB, Maite Paramio, i el regidor de Medi ambient, Cultura, Patrimoni cultural i Festes del Ajuntament de Banyoles, Jordi Bosch. Va cloure l’acte l’Alcalde d’Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios

 

Les més de 150 persones que van participar a la inauguració van poder seguir una singular visita guiada a càrrec d’Antoni Palomo, comissari de la mostra i conservador del MAC.

 

L’exposició es podrà visitar al Museo Arqueológico Regional de la Comunidad de Madrid a Alcalà de Henares fins el 24 de febrer del 2019. Amb motiu de l’exposició, el Museo s’ha ocupat d’editar una versió ampliada en castellà del catàleg de la mostra.

 

Imatges de Mario Torquemada. Imatges relacionades