Vil·la romana de Vilauba

BANYOLES MEDIEVAL, DEL CARRER AL CAMPANAR

Image
Itinerari per conèixer com es va fundar Banyoles i com s’hi vivia durant l’edat mitjana. El recorregut permetrà passejar-nos pels carrers actuals on encara hi podem trobar les empremtes d’aquella Banyoles medieval i pujarem al campanar del monestir de Sant Esteve, des d’on podrem gaudir d’una vista immillorable dels carrers de Banyoles. Acabarem l’itinerari amb la visita d’ una joia del s.XV: l’Arqueta de Sant Martirià, considerada com una de les peces més remarcables de l’orfebreria medieval catalana.
Durada: 1,30h
Grups: màxim 30 persones
Preu: 2,5 € per persona (grups de –20 persones 50 €)

EL MONESTIR I L’ARQUETA DE SANT MARTIRIÀ

Coneixerem la història del Monestir de Sant Esteve i com era la vida dels monjos benedictins que s’hi van establir durant segles. També podrem veure l’Arqueta de Sant Martirià, una joia del s. XV considerada com una de les peces més remarcables de l’orfebreria medieval catalana.
Durada: 1,30h
Grups: màxim 25 persones
Preu: 2,5 € per persona (grups de –20 persones 50 €)

ESGLÉSIA DE PORQUERES + BANYOLES MEDIEVAL

Image
Itinerari que combina la visita a l’església romànica de Porqueres, situada vora l’Estany de Banyoles, amb un recorregut pel casc antic de Banyoles que ens permetrà conèixer com es vivia a la ciutat durant l’edat mitjana a través de la visita dels edificis civils i religiosos més representatius de la ciutat.
Durada: 2,15h
Grups: màxim 25-30 persones
Preu: 3 € per persona (grups de –20 persones 50 €)

PARC NEOLÍTIC DE LA DRAGA

Image
L’únic poblat d’ambient lacustre de la Península, amb més de 7000 mil anys d’antiguitat. Visitant el parc podrem entrar dins les reconstruccions de les cabanes neolítiques i conèixer com es vivia durant aquest període de la prehistòria.
Durada: 1,30h
Grups: màxim 30 persones
Preu: 3 € per persona (grup mínim de 20 persones)

VILAUBA EN 3D: ENTREM A LA VIL·LA ROMANA

Image
La Vil·la fou un centre d’explotació del territori, que funcionà durant gairebé tot el període romà. La seva evolució al llarg de 600 anys ens ha permès conèixer la zona residencial, la rústica i la d’explotació. Ens passejarem per la part residencial de la vil·la i amb l’ajuda de la recreació virtual en 3D entendrem com funcionava la casa, quin era el seu sistema de vida i com s’organitzaven els seus habitants.
Durada: 1,30h
Grups: màxim 30 persones
Preu: 2,5 € per persona (grups de –20 persones 50 €)

VISITA AL PARC NEOLÍTIC DE LA DRAGA I DEMOSTRACIÓ D’ACTIVITATS NEOLÍTIQUES

En la visita al parc, podrem entrar a dins les reconstruccions de les cabanes prehistòriques i descobrirem el dia a dia d’un grup de pagesos i ramaders neolítics tot descobrint què menjaven, què caçaven, què cultivaven, quins estris i eines utilitzaven, etc. Amb les demostracions observarem com es realitzaven aquestes pràctiques.
Durada: 2,30h
Grups: màxim 30 persones
Preu: 6 € per persona (grup mínim de 20 persones i màxim de 30 persones)

Visita comentada al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles

El Museu Arqueològic, situat a l’edifici gòtic de la Pia Almoina, acull les col·leccions procedents dels jaciments arqueològics de la comarca del Pla de l’Estany. La seva visita ens permet fer un repàs a la història de la comarca des de les èpoques més remotes fins a l’edat mitjana.
Durada: 1,30 h
Grups: màxim 30 persones
Preu: 50 € per grup. Al preu del guiatge cal afegir el de l’entrada al museu

Visita comentada al Museu Darder de Banyoles

Image
La visita al Museu Darder de Banyoles i Espai d’Interpretació de l’Estany ens permet conèixer les col·leccions d’història natural del fons Darder, entendre i recrear la visió que es tenia al segle XIX i principis del XX de les ciències naturals, i conèixer el fenomen hidrogeològic de la conca lacustre de l’estany de Banyoles.
Durada: 1,30 h
Grups: màxim 30 persones
Preu: 50 € per grup. Al preu del guiatge cal afegir el de l’entrada al museu
Les visites es desenvolupen amb monitoratge i cal fer la reserva amb antelació.

Activitats de natura i
al Museu Darder de Banyoles

tel: 972 57 44 67

museudarder@ajbanyoles.org

comunicaciomuseus@ajbanyoles.org

Activitats d'història, arqueologia i
al Museu Arqueològic de Banyoles

tel: 972 57 23 61

macb@ajbanyoles.org

comunicaciomuseus@ajbanyoles.org

Horari d'informació i reserves

Dilluns a divendres de 8.00 h a 14.30h
Recomanem que els grups reservin hora per la visita, tant si es vol guiada com lliure. Es considera un grup aquell conjunt de persones que, a partir de la convocatòria d’una entitat, s’han reunit per fer col·lectivament una visita al museu. Per tant, no seran grup les famílies ni les colles d’amics.